Where to Go Hiking: Taivaskero Summit

IMG_2007-38IMG_2852-15Pallas is one of the greatest places in its area with fells rising far above its groundings. It is easily accessible despite the fact of its location in Pallas-Yllästunturi National Park and one of my favorites in Lapland. The place is big and full of day hike possibilities.

Out of five summits Taivaskero is the highest, over 800 metres above the sea-level. Taivakeros ring trail is about nine kilometres long, but semi-easy to walk. Getting lost in the trail is impossible due to the signs all the way to the top and all most all of the the trail is above the treeline.

When I am talking about easy walks, I am talking from 25-year-olds perspective. Three hours that is advised to be reserved for the trail is not enough. This I can say from my own experience. The hike is not too long, but the summit requires good physical condition if reaching the optimal hiking time.

After the summit we decided to have a beer on the terrace of the hotel there. At the bar some local comes and asks us if we are regulars there. Instict says no, but thinking about it: it is our fifth time there within three years. I think that counts as a regular.

Cheers,
Saara


IMG_2922-30IMG_2870-19Pallakset ovat tuntureina alueensa näyttävimpiä, nousten huomattavasti muuta maastoa korkeammalle. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueelle sijoittuvaksi kohteeksi hyvinkin helposti tavoitettava paikka on yksi lempikohteitani Lapissa. Pienestä hiihtokeskuksesta huolimatta hiihtohissit ja sähkölinjat eivät vaeltajan silmää liiammin häiritse. Paikka on laaja ja täydellinen lukuisille päivävaelluksille.

Viidestä huipusta, eli kerosta, korkeimmalle nousee Taivaskero, yli 800 metrin päätähuimaavaan korkeuteen. Taivaskeron rengasreitti on yhdeksän kilometriä pitkä, mutta suhteellisen helppokulkuinen. Koska reitti on selkeästi merkitty aina huipulle saakka ja miltei koko matkalta puurajan yläpuolella, eksyminen on mahdotonta. Alkumatkankin puut ovat kitukasvuisia tunturikoivuja ja hopeapajukkoa, jotka eivät estä näkyvyyttä reitistä, eivätkä maisemista.

IMG_2971-41

Kun puhun reitin helppoudesta, puhun 25-vuotiaan näkökulmasta. Luontoon.fi neuvoo varaamaan reitin kulkuun kolme tuntia, mutta omalla kokemuksella voin todeta, että aikaa kannattaa varata enemmänkin. Vaikka matka on lyhyt, nousua kertyy huipulle reitin alusta yli 300 metriä ja huonommalla säällä matkaan kuluu aikaa huomattavasti enemmän ja evästaukojakin on mukava (ellei jopa suositeltava) pitää.

IMG_2895-21.jpgIMG_2094-52.jpg

Viimeviikkoisen huiputuksen päätteeksi pysähdyimme oluelle Lapland Hotelsin ravintolan terassille. Paikallinen opas kysyi meiltä, olemmeko vakkareita. Hetken emmittyäni tajusin, että olemme viidettä kertaa kohteessa, kolmatta kertaa tänä vuonna, ehkä meidät voi laskea vakituisiksi kävijöiksi.

Cheers,
Saara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s